(Photo by Al Bello/Getty Images)

Robert Helenius komoly döntés előtt áll

Robert Helenius karrierje évekig tartó hullámzó teljesítmény után látszólag jó úton haladt. Mielőtt a Covid-19 körbetekerte volna a világot a betegséggel, Helenius 2020 márciusában kiütéses győzelmet aratott Adam Kownacki felett. Nagyjából másfél évvel később Helenius bebizonyította, hogy a Kownacki elleni győzelme nem véletlen volt, és ismét kiütéses sikert ért el.

Nagy lendülettel vágott bele a Deontay Wilder elleni felkészülésbe is, hiszen egy esetleges győzelem a bajnoki cím közelébe repíthette volna. Ám hiába tűnt karnyújtásnyira a világbajnoki dicsőség, Wilder a múlt hétvégén a brooklyni Barclays Centerben az első menetben brutális KO-t mért rá.

https://www.instagram.com/p/Cjw-Yn9ISMG/?hl=hu

38 évesen és karrierje válaszúthoz érkezett, és Helenius nem biztos benne, hogy van-e értelme továbblépni.

„Még nem tudom megmondani” – mondta Helenius a Blue Blood Sports TV-nek arra a kérdésre, hogy visszavonul-e. „De az idő majd megmondja.”

Az elmúlt évek során Wilder és Helenius között kitörölhetetlen kötelék és barátság alakult ki. Bár a korábbi bajnoknak fájt, hogy szembe kellett néznie valakivel, akit testvérének tekint, Helenius, bár csalódott volt, dicsérte Wildert az együttérzéséért.

„Jól vagyok. Kicsit szomorú vagyok, mert azt hittem, hogy jobban fog menni. Elkapott, ilyen a boksz, ő egy jó ember. Nagyon tisztelem őt. Örülök, hogy Wilder volt az, akitől kikaptam.”

Borítókép: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ