Roberto Duran úgy érzi, Canelo már legenda, Mexikó új bálványa

A sport történetének egyik legjobb ökölvívója, Roberto „Hands of Stone” Duran úgy véli, hogy Saul „Canelo” Alvarez már túlszárnyalta azt a férfit, akit sokan a legnagyobb mexikói bokszolónak tartottak, Julio Cesar Chavezt.

Chavez, aki három különböző súlycsoportban összesen hat világbajnoki címet zsebelt be, 27 sikeres világbajnoki címvédésen, 31 győzelem címmérkőzésen, és 37 címmeccsen vett részt. Az idősebb Chavez pályafutását 107 győzelemmel és 6 vereséggel zárta.

Canelo, aki még mindig pályafutása javában jár, négy súlycsoportban is bajnok tudott lenni. A világ első nagyközépsúlyú abszolút világbajnoka lett Saúl Canelo Álvarez. A boksztörténelemben az összes súlycsoportban rajta kívül eddig csak öt ökölvívó volt, aki mind a négy bajnoki övet el tudta hódítani. Most annak a lehetőségét fontolgatja, hogy felmegy egészen cirkálósúlyig, és megküzd a WBC bajnok, Ilunga Makabuval.

Duran mindkét mexikói harcost legendának tekinti – de úgy érzi, Canelo új szintre emelte a mexikói ökölvívást.

„Chavez már legenda. Canelo már rengeteg címet nyert, ő szintén egy másik legenda. Hány címe volt Chaveznek? Három. Canelónak pedig már négy, ő még nagyobb. Örülök Canelo-nak, mert mindent, amit tesz, Mexikó és saját maga érdekében tesz. Chavez ideje már lejárt, egy igazi ikon, de az új bálvány, akár akarják, akár nem, Canelo – és ezt el kell fogadni.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ