Getty Images

Roberto Duran úgy érzi, Canelónak ki kellene javítania a hibáit, és meg kell mérkőznie Bivollal

A bokszlegenda Roberto Duran meglepődött azon, hogy a mexikói szupersztár Saul “Canelo” Alvarez nem az azonnali visszavágót választotta a WBA félnehézsúlyú világbajnok Dmitry Bivol ellen.

Májusban Bivol sokakat sokkolt azzal, hogy egyhangú pontozással legyőzte Canelót. A mexikói ökölvívó élhetett volna a visszavágói záradékkal, de inkább más irányba ment, és összecsapott szuperközépsúlyban egy szeptemberi trilógia-mérkőzésen Gennadiy Golovkinnal, ahol pontozással nyert. Azóta a mérkőzés óta Canelo csuklósérülés miatt műtéten esett át, és most májusban szándékozik visszatérni – de nem Bivol ellen. Canelo a Cinco De Mayo hétvégén szeretne bunyózni egy jó ellenfél ellen, majd szeptemberben egy esetleges Bivol elleni meccset vívni.

Duran úgy véli, Canelónak minél hamarabb meg kellene próbálnia a visszavágót Bivol ellen – és nem várni jövő év szeptemberéig.

„Furcsa, hogy ez eddig nem történt meg. Ezt a meccset meg kellett volna csinálni. Én voltam az egyik olyan bokszoló, akit senki sem tudott legyőzni, és amikor megvertek, bátrabb lettem és sokkal keményebben edzettem. Canelóval nem lehet szemtől szemben bokszolni, mert kiütne. Azt viszont észrevettem, hogy Canelo nem tudta, hogyan kell egy nagydarab emberhez közel kerülni, és ezt ki lehet javítani. Ki tudja javítani a hibáit. De még ha az edző ki is tudja javítani ezeket a hibákat az edzőteremben, bunyósként te vagy az, akinek dolgoznia kell. Az edző edzhet téged, de amikor a ringben vagy, az már más dolog. Ez a fickó legyőzött engem, de nem tud még egyszer legyőzni. Mindig is ez volt a mentalitásom, ha egy srác megvert, egyből visszavágót akartam, furcsa, hogy ez ilyen sokáig húzódik. Canelo helyében mér rég követeltem volna. Beszéltem volna a menedzserével, megkértem volna, hogy adjon neki nehezebb sparringpartnereket, akik bokszolnának vele és nem engednék magukhoz közel, hogy fejlődhessen a bokszstílusa” – mondta Duran a DAZN-es Erika Montoyának.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ