(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Roy Jones Jr. úgy véli, képes lenne visszavezetni Anthony Joshuát a győztes útra

Roy Jones Jr. nemrég elárulta, hogy komoly tárgyalásokat fog folytatni a korábbi nehézsúlyú londoni bajnokkal arról, hogy az edzője legyen. Joshua a WBA, WBO, IBF bajnok Oleksandr Usyk ellen augusztusban, a szaúd-arábiai Dzsiddában elszenvedett második egymást követő vereségén van túl.

Jones elmondta, hogy hamarosan találkozik Joshuával Brightonban, a brit tengerparti városban, ahol Jones első számú ügyfele, Chris Eubank Jr. él és edz. Jones Eubankot a honfitársa, Liam Smith elleni esetleges decemberi összecsapásra készíti fel. Eubank eredetileg októberben harcolt volna Conor Benn ellen, de Bennről kiderült, hogy pozitív lett a tesztje egy tiltott szerre néhány nappal a mérkőzés előtt, amit végül töröltek.

Jones, aki a könnyűsúlyú Ikram Kerwatot is edzi, elismerően beszélt Joshuáról, de azt is hangsúlyozta, hogy rengeteg lehetőség van a fejlődésre – és Jones biztos benne, hogy ő az a személyiség, aki képes visszahozni a bukott nehézsúlyút a legmagasabb szintre.

„Beszéltem vele a múlt hétvégi mérkőzésen. Véleményem szerint még mindig megvan benne minden ahhoz, hogy újra bajnok legyen. Elviszem az edzőterembe, megnézem, felmérem a játékát, és szerintem hat-nyolc hónapon belül újra a csúcson lesz. Van egy jó hosszú távú tervem vele kapcsolatban. Ha egyetért a tervvel, amit még nem mondtam el neki, akkor megcsináljuk. Tudom, hogy mi a legjobb út számára, mert figyelemmel kisértem az egész pályafutását. De ha nem tetszik neki a tervem, akkor majd keres valakit, aki megfelel neki” – mondta Jones a SecondsOut.com-nak adott interjúban.

https://www.instagram.com/p/Cj6IlzlgwsK/?hl=hu

Joshua az Usyk elleni első mérkőzésükön elszenvedett pontozásos vereséget követően vált meg régi edzőjétől, Robert McCracken-től. Joshua felemelte segédedzőjét, Angel Fernandezt, és az Usyk visszavágó előtt elment és felvette a veterán Robert Garciát. Nem világos, hogy Joshua továbbra is Fernandezzel vagy Garciával fog-e dolgozni. A mérkőzés után Garcia némi vitát váltott ki, miután egy spanyol nyelvű weboldalnak tett megjegyzéseit Joshuával szembeni kritikaként értelmezték. 

Joshuát az ökölvívó világ alaposan lehordta, amiért nem sokkal azután, hogy Usykot hirdették ki a visszavágójuk győztesének, kissé kiborult. Kezdetben úgy tűnt, hogy Joshua már decemberben újra ringbe száll, méghozzá a WBC bajnok Tyson Fury ellen, de a tárgyalások megszakadtak.

Jones elárulta, boldog, hogy nem siette el a visszatérését, mondván, szüksége van most egy kis időre.

„A gondolkodásmódját tényleg nem kell kijavítani, de ezt a gondolkodásmódot sokáig kell ápolni, és ez az, amire én célzok, Az egész tervem tényleg a gondolkodásmódra épül. Szóval mondtam neki, hogy örülök, hogy nem harcol azonnal újra, mert szeretném látni, ahogy változtat néhány dolgon. Mert abból csak baj lesz, ha ugyanúgy áll ki a ringben, mint legutóbb. Semmin nem változtatott. Ha más eredményt akar látni, akkor muszáj változtatnia. Ha négy vagy öt hónapot tudnék vele dolgozni, szerintem sikerülne átállítanom benne pár dolgot, és eredményesek lennénk.”

Joshua promótere, Eddie Hearn kijelentette, hogy a londoni Wembley Arénában november 26-án megrendezésre kerülő Dillian Whyte vs. Jermaine Franklin nehézsúlyú mérkőzés győztese lehet a befutó, aki 2023 első negyedévében Joshua ellen léphet ringbe. Joshua lehetséges ellenfelei között szerepel még a balkezes svéd Otto Wallin és a horvát Filip Hrgovic.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ