Ryan Bader elleni gyors vereség után búcsúzik Fedor Emelianenko

Ryan Bader egész héten azt mondta, hogy nem bánja, hogy „a rosszfiú” volt Fedor Emelianenko ellen a visszavonulási mérkőzésén. Bader elrontotta Emelianenko utolsó MMA-ketrecben való szereplését azzal, hogy gyorsan elintézte őt, és mindössze 2 perc 30 másodperc után az első menetben TKO-val győzött, így megtartotta nehézsúlyú bajnoki címét.

A 39 éves Bader és a 46 éves Emelianenko közötti sebességkülönbség már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt. Nem kellett sok idő, hogy Bader jobb kézzel lecsapjon Emelianenkóra, majd egészen addig le sem állt, míg Herb Dean bírónak nem maradt más választása, mint közbelépni.

Bader utána elismerte, hogy nem igazán élvezte, amit tenni kellett.

„Keserédes volt. Bálványozom őt, mint minden más MMA rajongó és felnövekvő harcos. Először is, álljatok fel és tapsoljátok meg ezt az embert azért, amit a sportért tett. A hátára vette a sportágat. Ez az ember egy legenda, és nagyon örülök, hogy részese lehettem a történetének – szóval köszönöm szépen, Fedor. De a nap végén be kellett jönnöm és végeznem kellett a munkámat. Megszereztem a győzelmet, aztán tovább kell lépni” – mondta Bader.

Emelianenko tovább fog lépni, mivel a mérkőzés előtt bejelentette, hogy szögre akasztja a kesztyűit. Emelianenkót meghatotta a társai és a rajongó közönség elismerése.

„Egyrészt persze szomorú vagyok, hogy nem úgy teljesítettem a küzdelemben, ahogy szerettem volna. Másrészt viszont nagyon boldog vagyok, hogy mindezek az emberek itt szurkolnak nekem, a veterán harcosok, akik az elmúlt majdnem 20 évben velem együtt járták végig az utat, itt vannak, hogy köszöntsenek. Nagyon boldog vagyok. Köszönöm.”

Borítókép: Amy Kaplan/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ