Photos: Golden Boy / Cris Esqueda

Ryan Garcia szerint az emberek túlértékelik Devin Haney képességeit

Ryan Garcia úgy érzi, hogy alábecsülik őt, miközben Devin Haney elleni csatába indul. Garcia április 20-án, szombaton a New York-i Brooklynban található Barclays Centerben lép szorítóba a kétszeres világbajnok Haney ellen, aki jelenleg a WBC kisváltósúlyú világbajnoki címét birtokolja.

Garcia keményen nyilatkozott az összecsapásuk előtt.

Texasban tartott médiaedzésén Garcia időt szakított arra, hogy válaszoljon a kérdésekre, és az egyik legprovokatívabb kérdés a rivális, Haney bokszolási képességének megítéléséből fakadt.

„Szerintem az emberek túlértékelik [Devin Haney] bokszolási képességeit.”

Garcia nem érzi ugyanezt a szeretetet a bokszolási képességeit illetően. Garcia amatőrként kitüntetett országos bajnok volt. Amatőrben 3-3-ra áll Haney ellen, de gyakran a gyorsaságáról és az erejéről beszélnek az emberek, nem pedig a bokszolási képességéről és a ringintelligenciájáról.

„Alábecsülnek engem. Utálnak, mert nem fogom be a számat, és folyton csak beszélek, de ezen nem fogok változtatni, bármi is történjen. A nap végén mindig utálnak engem.”

Garcia nagyon jó abban, amit csinál, remek az időzítése és jól harcol, de vitathatatlan, hogy profiként még nem tudott maradandót nyújtani. A legjobb teljesítménye Luke Campbell ellen volt, amikor padlózott, majd megfordította a meccset. Ez nem volt például az a domináns teljesítmény, amit Haney most nyújtott Regis Prograis ellen. A másik szembetűnő hiányosság Garcia önéletrajzában, hogy még soha nem nyert világbajnoki címet.

„Az amatőrök között az egyik legjobb voltam. Egy meccset vesztettem el egy olyan fickótól, aki vitathatatlanul a világ egyik legjobbja [Gervonta Davis] – és egy rehidratációs záradékot [kellett] beiktatnia.”

Garciát Davis a hetedik menetben állította meg, és bár a meccs több mint egymillió fizetős nézettséget ért el, Garciának bele kellett egyeznie egy rehidratálási záradékba.

Vajon Garcia jóvá tudja-e tenni korábbi profi vereségét, és és képes lesz-e kamatoztatni korábbi amatőr sikereit? Garcia az esélytelenebb, de úgy tűnik, úgy gondolja, hogy képes a sikerre.

Borítókép:

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ