Salita: senki sem gondolja, hogy Joshua legyőzi Furyt – legközelebb Wallinnal kellene megküzdenie!

Dmitriy Salita, a nehézsúlyú ökölvívó Otto Wallin edzője határozottan úgy érzi, hogy Anthony Joshuának legközelebb az ő emberével kellene megküzdenie.

Jelenleg is folynak a tárgyalások Joshua és a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury közötti mérkőzésről. Joshua a WBO, IBF, IBO, WBA egyesített bajnok Oleksandr Usyk ellen elszenvedett, egymás utáni két vereségből szeretne felállni.

Salita szerint Fury azért ilyen hatlmas favorit a mérkőzésen, mert senki sem hiszi, hogy Joshua reálisan meg tudná verni.

„Érdekes mérkőzés lesz Joshua és Fury között. Anthony Joshua a második Usyk elleni meccsén már jobb volt, de még mindig kevésnek bizonyult. Tisztában vagy vele, hogy ki a favorit egy Fury-Joshua meccsen. Szerintem ha az a meccs decemberben lesz, akkor nem lesz olyan nagyszabású, mint amilyen lehetne, és nem hiszem, hogy ez decemberben megtörténhet, mert az egy hatalmas meccs, és nagyobb felépítést érdemel” – mondta Salita a Midnightnak.

“Ahhoz, hogy a Fury-Joshua meccs olyan nagy legyen, amilyen lehetne, Joshuának nyernie kellene párszor. A közönség nagy meccseket akar, ahol nem egyértelműen sejtik a győztest. Jelen pillanatban, még ha jó teljesítményt is nyújtott Usyk ellen, nem hiszem, hogy van olyan, aki szerint Joshuának esélye lenne legyőzni Tyson Furyt.”

Salita szerint egy Joshua és Wallin mérkőzésnek igenis sok értelme lenne. Minden érintett jól járna vele. Wallin egyetlen veresége még Fury ellen volt 2019-ben. Azon a mérkőzésen Wallin súlyos sérüléseket ejtett Furyn, és voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy a ringorvos leállítja a küzdelmet – ami viszont Wallin TKO győzelmét jelentette volna.

„Otto Wallin vs. Joshua mérkőzésnek sok értelme van. Abból, amit Eddie (Hearn, Joshua promótere) és Joshua mondott, hogy elit nehézsúlyúak ellen akar bokszolni, Otto pont az. Ha Joshua egy ismeretlen ellen harcolna, akkor visszasüllyedne egy nagyon átlagos szintre.”

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ