Saunders: kezdek egy kicsit unatkozni, és viszketnek az ökleim

A korábbi világbajnok Billy Joe Saunders újra edzésbe áll, hogy lefaragjon a hosszú kihagyás alatt felszedett súlyából.

Saunders 2021 májusa óta nem küzdött, amikor darabokra tört a jobb orbitája, azaz a szemgolyó környéki csontja, amikor elveszítette WBO-bajnoki címét Canelo Alvarez ellen a nyolcadik menetben. Hetekkel a küzdelem után Saunders azt mondta, hogy a visszavonuláson gondolkodik, de hivatalos bejelentés végül nem érkezett.

Egy ponton tehát úgy tűnt, hogy Saunders visszavonul a sportágtól, de most a ringbe való visszatérést tervezi. Ennek lehetséges időpontja 2022 végén vagy 2023 eleje.

„Élveztem ezt a kis pihenőidőt, és ez egy szép év volt. Kezdek egy kicsit unatkozni, és viszketnek az ökleim, ezért úgy döntöttem, hogy edzek egy kicsit és meglássam merre visz az utam. Rendben vagyok, elmentem a kontrollvizsgálatokra az orvosomhoz, aki elégedett volt” – mondta Saunders a Matchroom Boxingnak.

„Az első nyilvánvalóan az egészség. Nincs értelme bokszolni, ha az nincs meg, legyen akár szó milliókról vagy egy fontról. Jó élvezni az edzést, tiszta fejjel tudom, merre akarok menni. Azt hiszem, már az év végén visszatérhetek. Most már naponta kétszer járok az edzőterembe, és a súlyom is kezd alakulni, napról napra fittebb leszek. Lehet, hogy már az év végén készen állok a harcra, de az is lehet, hogy jövő év elején kerül erre sor. Hamarosan kiderül. Minden attól függ, hogy milyen ellenfél áll rendelkezésre.”

Borítókép és fotók: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ