UFC Fight Night: Tom Aspinall v Tybura
LONDON, ENGLAND - JULY 22: Tom Aspinall of England is interviewed after defeating Marcin Tybura of Poland in their heavyweight fight during the UFC Fight Night at The O2 Arena on July 22, 2023 in London, England. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Tom Aspinall megnevezte álmai ellenfelét a visszavonult legendák közül

Az ideiglenes nehézsúlyú bajnok, Tom Aspinall jelenleg arra vár, hogy kiderüljön, ki ellen védheti meg az övét, amikor a UFC visszatér Nagy-Britanniába.

Addig is igyekszik formában maradni, miközben a látókörét is bővíti azzal, hogy videótartalmakat tesz közzé népszerű YouTube-csatornáján. Aspinall legutóbbi feltöltésében rajongói kérdésekre válaszolt, és egy ember azt kérte tőle, hogy egy háromfős legendákból álló listáról válassza ki, kivel szeretne megküzdeni.

A 30 éves fiatalember a WWE ikon Brock Lesnart és az orosz fenomént, Fedor Emelianenkót utasította el, mivel úgy döntött, hogy inkább a kétszeres nehézsúlyú bajnok Cain Velasquez ellen próbálná ki magát.

„Bármelyikük jó lenne, hogy őszinte legyek. Mindegyikükre felnézek. Cain Velasquez az egyik kedvencem, úgyhogy szerintem őt választom. Egy kegyetlen harcos volt. Szívesen megmérettetném magam ellene, de mindannyian fantasztikusak, szóval bármelyikük jó lenne.”

Aspinall ismét Velasquezt választotta, amikor egy másik rajongó kibővítette a kérdést, hogy bármelyik történelmi bunyós közül választhatna, akivel a fénykorában megmérkőzhetne. 

„Valószínűleg Cain Velasquez. Ő az egyik kedvenc bunyósom. Igen, valószínűleg Cain Velasquez mondom fénykorából.”

Velasquez az első kilenc MMA-meccsét megnyerte, és úgy lett UFC-bajnok, hogy 2010 októberi mérkőzésük első menetében megállította Lesnart. Junior Dos Santos legyőzte őt a következő meccsén 13 hónappal később, de ő visszavágott a brazilnak, és 2012 decemberében visszaszerezte az övét. Két sikeres címvédést hajtott végre, többek között a Dos Santos elleni trilógiai mérkőzésen is győzedelmeskedett, mielőtt 2015 júniusában Fabricio Werdum letaszította trónjáról. Velasquez 14 győzelemmel és három vereséggel zárta sérülésektől sújtott MMA-rekordját, miután 2019 februárjában 26 másodperc alatt kikapott Francis Ngannoutól.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ