„Usyk pontozással nyerni fog Fury ellen, vagy diszkvalifikálják a Cigánykirályt”

Tyson Fury egykori riválisa, Steve Cunningham nem hisz abban, hogy legyőzi Oleksandr Usykot.

Fury nem nyűgözött le senkit a legutóbbi, Francis Ngannou ellen pontozásos győzelme során, és a bokszvilágban sokan most Usykot tippelik favoritnak, hogy legyőzze a “Cigánykirályt” május 18-án. A WBC-bajnok azonban továbbra is magabiztos abban, hogy Lennox Lewis 1999-es uralkodása után ő lesz a vitathatatlan bajnok.

A korábbi rivális Cunningham azonban, aki a 2013 februári összecsapásuk során közismerten padlóra küldte a veretlen nehézsúlyút, nem biztos benne, hogy Fury idén tavasszal meghallja a végső harangszót. Ezt mondta a World Boxing Newsnak.

„Szerintem Usyk pontozással nyerni fog Fury ellen. Vagy ez lesz, vagy diszkvalifikálják Furyt. Folyamatosan le kell hajolnia és rá kell feküdnie Usykra, hogy kifárassza, ahogy általában szokta azt csinálni az ellenfeleivel. A bírót erre már a meccs előtt figyelmeztetni fogja a Usyk-csapat, és Fury pontlevonásokban fog részesülni.”

Az amerikai, aki végül elvesztette a meccsüket, azt is állította, hogy Fury nem vette komolyan az előző, ex-UFC bajnok Ngannou elleni összecsapását.

„Ngannou csak azért nézett ki olyan jól, mert Fury nem vette komolyan az MMA-s sráccal való küzdelmet. Ngannou azonban hihetetlen erővel rendelkezik. Tiszta ütést mért Furyra, aki egyáltalán nem volt formában. Ezen meglepődtem, de azon nem, hogy Fury felállt és felülkerekedett rajta.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ