„Tyson Fury meglökött és megsérültek a szalagjaim”

Dillian Whyte azt állította, hogy két szalagja is megsérült a lábában, miután Tyson Fury „meglökte” őt.

Whyte áprilisban kapott ki a WBC bajnok ellen egy brutális jobb felütést követően a hatodik menetben. A 34 éves Fury azonban egyértelműen meglökte a kihívót, az ütést követően, de Mark Lyson bíró leintette a küzdelmet. A 34 éves Whyte továbbra sem ért egyet azzal, hogy nem számoltak rá tízig, szerinte időt kellett volna adni neki, hogy megpróbáljon talpra állni, miután jogtalanul ellökték.

„A meccset nyilvánvalóan túl korán állították le, tudod, kaptam egy jó ütést. Ilyen a boksz, az ember megsérül. Voltam már a földön korábban is, de álltam is már fel belőlük. Kaptam egyet majd fellöktek. Amikor fellökött, végül két szalagot csavart ki a lábamban” – mondta Whyte a Matchroom Boxingnak.

Whyte-ra nyolcig számoltak, mielőtt leállították a meccset, amikor kábultan és zavartan talpra állt, miközben a bíró, Lyson felé botladozott. De a szabályok szerint az ellenfél meglökése illegális mozdulatnak számít, a rúgással, fejbeütéssel és harapással együtt.

Whyte, aki jövő szombaton a 29 éves Jermaine Franklin ellen tér vissza, úgy érzi, hogy rosszul járt.

„A bokszbizottság sem tartotta be a szabályokat, mert ha a földre kerülsz, a gongszó után nem állítják le a küzdelmet. Engedélyezik, hogy a sarokba küldjenek, hogy az orvos beavatkozzon. Ők még ezt sem tették meg, csak megállították a meccset, ami egy nagy, hatalmas szabálysértés.”

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ