Tyson Fury továbblépett

Tyson Fury hétfő este ragaszkodott ahhoz, hogy elengedte Anthony Joshua kezét, és helyette innentől kezdve Mahmoud Charre fókuszál.

 A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnoka hétfőn egy Instagram-posztban azt állította, hogy a határidő, amelyet Fury szabott Joshuának, hogy megegyezzenek egy december 3-i, a walesi Cardiffban található Principality Stadionban rendezendő mérkőzésről, lejárt. Ez nem hagyott neki más választást, hogy a német Charral harcoljon.

Frank Warren Queensberry Promotionsának képviselői, amely Bob Arum Top Rank Inc. cégével együtt Fury promótere, valamint Eddie Hearn Matchroom Boxingjának képviselői hétfőn konstruktív beszélgetéseket folytattak a bonyolult televíziós és streaming partnerségről, amely szükséges lenne egy Fury-Joshua mérkőzés közvetítéséhez és streameléséhez az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Fury az Egyesült Királyságban a BT Sporttal, az Egyesült Államokban pedig az ESPN-nel áll szerződésben. Joshua több mérkőzésre szóló szerződést kötött a DAZN-nel.

Bár a két fél hétfő este még reménykedett abban, hogy sikerül véglegesíteniük a megállapodást, Fury azt állította, hogy most arra koncentrál, hogy Charr ellen lépjen szorítóba.

„Nos, srácok, hivatalos. Lejárt az idő. Joshua nem írta alá a szerződést. Ezzel hivatalosa véget vetek a Joshuával való tárgyalásoknak. Felejtse el. Idióta! Gyáva! Mindig is tudta, hogy nincs meg benne az, hogy ki merjen állni a „Cigánykirállyal”. Sok szerencsét a karrieredhez és az életedhez. Vége a történetnek. Béke veled.”

A 37 éves Charr, aki korábban Manuel Charr néven volt ismert, egykor a WBA nehézsúlyú világbajnoki címének tulajdonosa volt. Beperelte promóterét, Don Kinget és a WBA-t, mert Charr azt állította, hogy soha nem kapta meg a WBA “szuper” nehézsúlyú címéért járó esélyt, amit ígértek neki. A libanoni születésű Charr 2017 novembere óta mindössze kétszer bokszolt, nagyrészt a körülmények miatt, amelyek végül a fent említett jogi összefonódáshoz vezettek.

Charr zsinórban öt mérkőzést nyert meg, de vereséget szenvedett a korábbi nehézsúlyú bajnok Vitali Klitschko és Alexander Povetkin, valamint a nehézsúlyú ex-cirkálósúlyú bajnok Mairis Briedis ellen.

„Alig várom, hogy egy olyan emberrel küzdhessek, aki harcolni akar, és van benne tűz és vágy. A legjobb bunyósok közül néhány ellen már küzdöttem, most újra feljebb lépek! Gyerünk Charr!” – írta Fury egy Instagram-posztban.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ