Usyk promótere Joshua félrelépéséről: Üzleti oldalról nézve, miért ne?

Alexander Krassyuk szerint logikus lépés lenne Anthony Joshuától, ha elállna a mérkőzésüktől.

Krassyuk szerint Joshuának komolyan fontolóra kellene venni az anyagi kompenzációt azért cserébe, hogy lemond az Usyk elleni azonnali visszavágóról, hogy helyet adjon a vitathatatlan címmeccsnek Usyk és a WBC övtulajdonosa, Tyson Fury között.

A Telegraph nemrégiben azt állította, hogy Joshua elfogadta a 15 millió fontért (20 millió dollárért) szóló félrelépési megállapodást, hogy lehetővé tegye ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását, bár maga Joshua később cáfolta ezt.

Krassyuk, aki Usyk promótere azt mondta fogalma sincs az ajánlat hitelességéről, de szigorúan Joshua szemszögéből nézve úgy véli, egy lépést hátra léphetne, hogy hosszútávon a lehető legjobb helyzetbe kerüljön. Krassyuk szerint az Usyk elleni második vereség katasztrofális lehet Joshua számára.

„Nem tudom, mennyi pénzt ajánlottak fel AJ-nek. Nem tudom, hogy elfogadott-e bármilyen ajánlatot, a Telegraph UK szerint igen. Ami szerintem ésszerű lépés lenne, de gondoljuk át elméletileg. Milyen lehetőségei vannak Joshuának? Tegyük fel, hogy Johsua legközelebb Usyk ellen harcol. Többet keresne? Nem tudom. Kockázatos küzdelem lesz számára? Határozottan igen. Ha másodszor is veszít Usyk ellen, sok kérdőjel lesz a jövőjét illetően. Amennyiben most elfogadja a pénzt, és garanciát kap arra, hogy a Fury-Usyk győztesével szembenézhet, akkor megkapja a nagy pénzt, és az esélyt, hogy vitathatatlan bajnok legyen. Ez nagy előny lehetne számára. Tehát AJ helyében, én komolyan fontolóra venném ezt az ajánlatot” – mondta Krassyuk a Boxing Socialnek.

„Üzleti oldalról nézve, miért ne? Ez nem azt mutatja, hogy félne bárkitől. Csak esélyt ad a vitathatatlan küzdelemre nehézsúlyban. Ha félreáll jó pénzért, megnézi a harcot, és megküzd a győztes ellen. Ez a legjobb forgatókönyv számára. Még egy szereplője van ennek a történetnek, Dillian Whyte, aki kötelező kihívója Tyson Furynak. Bonyolult a helyzet, nagyon nehéz lenne összehozni a vitathatatlan csatát. Ennek ellenére van esély arra, hogy minden fél egyetértsen. Meglátjuk. Ezek csak beszélgetések, de nincs garancia rá, hogy ez megtörténik.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ