Usyk promótere: készen állunk Fury ellen!

Oleksandr Usyk ott lesz a ring mellett Tyson Fury szombati, Derek Chisora elleni összecsapásán, promótere, Alexander Krassyuk szerint mindenben megegyeztek a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésről.

Széles körben elterjedt, hogy a tervek szerint a Fury-Usyk mérkőzésre februárban vagy márciusban kerülne sor Szaúd-Arábiában – valószínűleg a fővárosban, Rijádban -, de Krassyuk elmondta, hogy bár a bokszolók között már megszületett a megállapodás, a helyszín még nem biztos.

„Csak egy dolog van függőben, és az Tyson mérkőzése. Minden más a helyén van, és készen állunk. Nagyon valószínű, hogy Szaúd-Arábian lesz a meccs, de ha nem, akkor is sok lehetőségünk van. Valószínűleg minden idők legnagyobb nehézsúlyú mérkőzéséről van szó, így nem lesz túl bonyolult elhelyezni valahol a bolygón ezt a párharcot” – mondta Krassyuk.

Usyk számára ez egy boldog visszatérés lesz a Tottenham Hotspur Stadionba, hiszen tavaly ez volt a helyszíne az Anthony Joshua elleni első győzelmének. A Joshua ellen augusztusban Dzsiddában aratott visszavágó győzelme után napokon belül visszautazott Ukrajnába, és azóta alapítványával a hazájában az orosz inváziót követő háborúban érintett emberek segítésén dolgozik.

Hétfőn találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, csütörtökön pedig elhagyta Ukrajnát, hogy Londonba utazzon, az út első részét pedig autóval kellett megtennie Lengyelországig.

„Szaúd-Arábiából Spanyolországba utazott, hogy néhány napra meglátogassa a családját, majd azonnal Ukrajnába ment, mert nagyon sok dolga volt. Az alapítványa segít az embereken, járműveket küld a frontvonalra, házakat építenek azoknak az embereknek, akik elvesztették a menedéküket. Hétfőn találkozott Zelenszkij elnökkel, ő az egyik nagykövete az United24 platformnak, hogy pénzt gyűjtsön Ukrajna megsegítésére, szóval eléggé elfoglalt ezekkel a dolgokkal, hogy segítse az országát ebben az Oroszországi Föderációval vívott háborúban.”

Usyk motivációjának egy része a Joshua elleni visszavágóhoz az volt, hogy inspirálja a hazájában harcolókat. Ez egy történelmi esemény volt.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ