Usyk továbblépett: legközelebb Wildert akarja!

Oleksandr Usyk azt tűzte ki célul, hogy legközelebb Deontay Wilder ellen küzdjön, miután Tyson Fury lekoptatta a vitathatatlan nehézsúlyú összecsapásukat.

Miután Usyk a múlt hónapban másodszor is legyőzte Anthony Joshuát, azt várták tőle, hogy Fury ellen lépjen szorítóba, hogy eldőljön a vitathatatlan csata kettőjük között. A cigánykirály azonban azóta kihívta Joshuát, és most úgy tűnik, hogy decemberben megküzdenek egymással.

Usyk beleállt Furyba, amiért nem ellene küzd meg, de elárulta, hogy már van egy másik terve 2023-ra.

„Az a nagy probléma, hogy Tyson Fury nem engedi, hogy a rajongók lássák a boksztörténelem egyik legjobb történelmi mérkőzését. Ez az ő hibája. Tyson Fury azzal bokszolhat, akivel akar” – mondta Usyk a Ring TV-nek.

Amikor arról faggatták, hogy kivel szeretne legközelebb bokszolni, Usyk így válaszolt: “Deontay Wilderrel! Ő egy veszélyes bunyós, és az a meccs valószínűleg az Egyesült Államokban lenne.”

Wilder egy év kihagyás után tér vissza a ringbe, amikor a jövő hónapban Robert Helenius harcol. Usyk azt tervezi, hogy ott lesz a ringben, hogy közelebbről is megnézhesse lehetséges következő ellenfelét. Eközben Usyk promótere, Egis Klimas támogatta Usyk döntését, hogy aktív maradjon Wilder ellen, mivel nem szeretné, ha Fury feltartaná a bunyós karrierjét. Azt is állította, hogy a brit azért kerüli Usykot, mert “fél” az ukrántól.

„Usyk a nehézsúlyú világbajnok, és nézd meg, hogy Fury mennyi nyilatkozatot tett az elmúlt hónapokban, visszavonul, nem vonul vissza, Usykkal bokszol, nem Usykkal, és most Joshua ellen bokszol, tényleg nem lehet tudni, hogy Fury mit fog csinálni legközelebb. Ha megnézzük a múltját, hogy mi minden történt, Fury mindig problémát okozott, amikor arról volt szó, hogy vitathatatlan világbajnok legyen. Ő kiszámíthatatlan. Mi történik ha Joshua elveri? Jön egy visszavágó, ami megint eltolja a vitathatatlan csatát. Szerintem Fury leginkább Usyk-tól fél. Miért menekül Usyk elől? Miért? Mert Fury veszélyt lát Usykban” – mondta Klimas.

„Usyk az év vége előtt bokszolni akart Furyval. Nem fogunk utána futni. Három övünk van, neki egy. Ezt a helyzetet Fury hozta létre. Nem Usyk. Oleksandr szívesen megküzdene Wilderrel, de bárki is nyeri azt a meccset (Wilder és Helenius között), Usyk lenne a következő. Usyk nem olyan, mint Fury. Ő a győzteseket keresi, nem a veszteseket.”

Borítókép és fotók:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ