Usyk trénere: A harc Tyson Furyval sakkmeccs lenne

Oleksandr Usyk segédedzője, Szergej Lapin úgy véli, hogy a WBC nehézsúlyú bajnokával, Tyson Furyval vívott küzdelem „sakkmérkőzés” lenne.

Óriási a méretkülönbség, Fury óriási fizikai előnyben van Usykkal szemben, aki tavaly egyhangú pontozással legyőzte Anthony Joshuát, és megszerezte az IBF, IBO, WBA, WBO világbajnoki címeket. Mielőtt jönne egy vitathatatlan küzdelem, Usyk előbb egy visszavágón kell megvédje a címeit Joshua ellen, amire várhatóan a következő hónapokban kerül sor. Fury pedig azt tervezi, hogy március végén védi meg a címét. Ha mindkét bajnok nyer, vitathatatlan összecsapásra nyílik lehetőség.

„Ha visszaemlékszünk egy évvel ezelőttre, a rajongók a vitathatatlan párharcot várták Tyson Fury és Anthony Joshua között, de szó szerint egy pillanat alatt minden megváltozott. Ebben a szakaszban azt gondolom, hogy minden lehetséges, minden folyamatosan változik. A vitathatatlan címért való harc valami különleges, amire már több mint 20 éve nem volt példa. Ha ez a harc, Usyk és Tyson Fury között zajlana, akkor tényleg két magas IQ-val rendelkező srác csapna össze. Számomra úgy tűnik, hogy a küzdelem inkább sakkjátszma lenne, és az győzne, aki a lehető legeredményesebben végzi el feladatát” – mondta Lapin.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ