Usyk üzenete, amiben mindenki reménykedik

Oleksandr Usyk azt üzente Deontay Wildernek, hogy megmérkőzik vele – miután Tyson Fury ellen is kiállt. A WBA, IBF és WBO nehézsúlyú világbajnok kétszer is legyőzte Anthony Joshuát, hogy megszerezze ezt a három övet, és most a vitathatatlan kirakós utolsó darabját keresi.

Usyk korábban a WBA, a WBC, az IBF és a WBO vitathatatlan cirkálósúlyú bajnoka volt. Amióta felkerült nehézsúlyba, világossá tette, hogy célja, hogy megismételje ezt a bravúrt. Ezért ő és csapata a WBC-bajnok Furyval való leszámolást célozza meg 2023 elején.

A Cigánykirály először Derek Chisora ellen lép szorítóba egy trilógia-mérkőzésen december 3-án. Amennyiben ezt a várakozásoknak megfelelően sértetlenül megússza, Usyk vár rá. A hónap elején Wilder visszatért. Az amerikai a Fury elleni vereségei óta először bokszolt, és az első menetben kiütötte Robert Heleniust. A győzelem után Wilder azt mondta, reméli, hogy Usyk hű marad a szavához és a közeljövőben címmeccset ad neki.

Az ukrán ökölvívó megnyugtatta őt, hogy ez így lesz: „Miután megszabadulok Tyson Furytól, akkor beszélünk Deontay Wilderrel”.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ