Vasiliy Lomachenko-Jamaine Ortiz: megszületett a megállapodás

Vaszilij Lomachenko újraindítja karrierjét. A híres ukrán balkezes kedden szállt le Los Angelesben, hogy megkezdje az edzőtábort egy tervezett őszi mérkőzésre.

A BoxingScene.com azóta megtudta, hogy az ukrán Lomachenkónak már megvan az időpont és az ellenfél is, ugyanis a feltörekvő könnyűsúlyú kihívó, Jamaine Ortiz lesz az ellenfele. A mérkőzés az ESPN keretein belül októberben lesz. Az ESPN.com bokszszakértője, Mike Coppinger számolt be elsőként a fejleményekről.

A mérkőzés lesz Lomachenko első mérkőzése a korábbi könnyűsúlyú címvédő Richard Commey elleni tavaly decemberi győzelme óta. A kétszeres olimpiai aranyérmes bajnok áprilisban az akkor még veretlen könnyűsúlyú bajnok George Kambosos Jr. ellen lépett volna szorítóba. A megbeszélt meccs azonban elmaradt a folyamatban lévő orosz-ukrán háború miatt.

Kambosos ehelyett Devin Haney ellen lépett szorítóba, aki tavaly júniusban az ausztrál Melbourne-ben, hazai pályán simán legyőzte az ausztrált. Ők ketten október 15-én találkoznak újra, Lomachenko egy héttel később bokszol, és szívesen megmérkőzne a győztessel 2023 elején.

„Erre a pillanatra készültem, és szükségem van erre a lehetőségre. Szükségem van erre a mérkőzésre… Vitathatatlan világbajnok akarok lenni” – mondta Lomachenko keddi amerikai érkezésekor.

Ehhez azonban először is túl kell jutnia Ortizon, aki szépen menetel előre. A 26 éves feltörekvől ökölvívó karrierje legjobb, tízmenetes győzelmét aratta a korábbi WBO junior könnyűsúlyú junior bajnok Jamel Herring ellen május 21-én.

Borítókép és fotók: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ