Whittaker: Smith még mindig Nagy-Britannia legjobbja

Ben Whittaker úgy véli, Callum Smith továbbra is Nagy-Britannia legjobb félnehézsúlyúja.

Smith-t januárban Artur Beterbiev megállította, és ebből a vereségből az következik, hogy Anthony Yarde jobb teljesítményt nyújtott az orosz ellen, bár szintén kikapott. A Yarde és Joshua Buatsi – aki februárban Dan Azeez legyőzésével a legjobb győzelmét aratta – közötti valószínűsíthető mérkőzésre úgy tekinthetnek, mint ami képes meghatározni Nagy-Britannia legjobbját félnehézsúlyban.

Vasárnap a londoni O2 Arénában Whittaker nyolc menetben nagyrészt könnyen nyert a szintén brit Leon Willings ellen, és az olimpiai ezüstérmesre úgy tekintenek, mint a jövő bajnokára.

Az, hogy Beterbiev, az IBF, a WBA és a WBC bajnoka, valamint orosz honfitársa, Dmitrii Bivol, a WBO bajnoka június 1-jén, a szaúd-arábiai Rijádban vívja meg a vitathatatlan címért folyó küzdelmet, Whittaker szerint azt eredményezte, hogy az ő divíziója ” visszafelé változott”, így még jobban szeretné látni a Buatsi és Yarde közötti mérkőzést.

„Callum Smith, már csak azért is, amit korábban tett” – válaszolta a 26 éves Whittaker, amikor arról kérdezték, hogy ki a legjobb a hazai riválisai közül. „A stílusa; a termete; az, ahogyan kiüti az ellenfeleket. Tud közelharcot vívni, távolról harcolni. Mindent jól csinál. Még mindig a szememben előrébb van, már csak azért is, amit eddig tett. Talán említhetjük Buatsit, de ő még nem igazán küzdött a csúcson, és aztán (Anthony) Yarde, az ellenfeleinek szintje nagyon alacsony. Holott Callum, még a nem világbajnoki címmérkőzései is magas szintűek. Jobb az önéletrajza, és sokkal többet nyert és tett le az asztalra.”

Legutóbb Frank Warren, Yarde promótere beszélt arról, hogy a két bunyósnak el kell fogadnia az 50-50 százalékos pénztárcafelosztást, Whittaker pedig reagált erre.

„Ez egy nagyszerű küzdelem lenne. Az a helyzet a félnehézsúlyú divízióval, hogy nagyszerű, de de minden visszafejlődik. Bivol, Beterbiev, ők a címekért harcolnak. Az olyanok, mint Buatsi; Yarde; Callum Smith; ők mind világszínvonalúak; aztán ott vannak az olyanok, mint én, akik szintén magas szintet képviselnek. Ha eljutsz egy Buatsi-szintre, akkor csak várakozol; stagnálsz; hónapokat és éveket hagysz ki a karrieredből, szóval miért nem küzdünk meg egymással? Egy ilyen meccs kinyitja az ajtókat, és izgalmas lesz. Amikor tárgyalásban vagy, mindig ott van ez a “többet akarok”, és aztán sajnos, a harc elmarad. Ez egy nagyszerű küzdelem – mindketten nagyjából egy szinten vannak szerintem. Amikor ilyen apróságok döntenek, akkor tudod, hogy ki próbálja igazán kihúzni magát, aki túl sokat beszél. Mindkét srácot kedvelem. Győzzön a legjobb. Ez egy olyan meccs, amit már nagyon várok.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ