Whyte: ha Joshua olyan agresszív lesz, mint ellenem, akkor legyőzi Usykot és kiüti őt

A nehézsúlyú ökölvívó Dillian Whyte, akit Anthony Joshua a hetedik menetben állított meg 2015-ben, azt mondja, hogy egykori ellenfelének újra fel kell fedeznie az agresszivitását, hogy legyőzze Oleksandr Usykot a közelgő visszavágón.

Tavaly szeptemberben a Tottenham Hotspur Stadionban Joshua egyhangú pontozással kikapott Usyktól. A visszavágóra szombat este kerül sor Szaúd-Arábiában. A tét a WBO, az IBF, az IBO és a WBA nehézsúlyú bajnoki címe lesz. Egy újabb vereséggel Joshua karrierje lefelé ívelne.

Whyte arra számít, hogy Joshua kiheverte a vereséget, de hangsúlyozta, hogy honfitársának agresszívnak kell lennie.

„Ez egy hatalmas meccs, karrierje legnagyobb küzdelme. Elvárom tőle, hogy talpra álljon, ő is brit bunyós, akárcsak én, és én támogatom a mieinket, szóval remélem, hogy sikerül neki. Nekem is jó, ha nyer. Megértem, mennyire nehéz újra felfedeznie az agresszív oldalát, én is hasonló helyzetben vagyok. A legutóbbi Tyson Fury elleni meccsemen nem voltam olyan agresszív, mint amilyen általában vagyok, ugyanezt mondtam magamnak, újra fel kell fedeznem ezt az agresszivitást. Szerintem ez a megfelelő gondolkodásmód, amire szüksége van a meccs előtt, csak így nyerhet. Kétszer is küzdöttünk már egymás ellen, és mindig agresszívak voltunk, viszont a legutóbbi Usyk elleni meccsén ennek nyoma sem volt. Megpróbálta úgymond lebokszolni az ellenfelét. Szerintem, ha Joshua olyan agresszív lesz, mint ellenem, akkor legyőzi Usykot volt, és kiüti. AJ és én sok mindenben hasonlítunk egymásra, előretörünk és sok ütést mérünk a másikra, agresszívek vagyunk és ráerőltetjük magunkat az ellenfeleinkre, szerintem ezt akarják előhozni most is belőle.” – mondta Whyte a Sky Sportsnak.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ