Wilder támogatja Tyson Furyt: szerintem túl nagy lesz Usyknak

A korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder támogatja egykori ellenfelét, Tyson Furyt, hogy legyőzze Oleksandr Usykot egy esetleges vitathatatlan összecsapáson.

Wilder tavaly október óta nem lépett ringbe, amikor a WBC világbajnoki címét megtartó Fury elleni trilógia mérkőzés tizenegyedik menetében kiütéses vereséget szenvedett. A tervek szerint a jövő hónapban végre visszatér, méghozzá Robert Helenius ellen, amelyre október 15-én kerül sor a New York-i Barclays Centerben, Brooklynban.

Helenius után Wilder a súlycsoport legnagyobb neveit – köztük Usykot, Joshuát és másokat – szeretné megcélozni.

„Mindenkivel megküzdök majd, meglátjuk, fényes a jövő. A király visszatért. Nem lesz semmi izgalom, ha én nem vagyok itt. Ezt már sokszor be is bizonyítottuk. Ezért vagyok itt újra a közkívánatra” – mondta Wilder az ES Newsnak.

Múlt szombat este Szaúd-Arábiában Usyk megosztott pontozással megtartotta a WBO, IBF, IBO, WBA világbajnoki címeit az Anthony Joshua elleni visszavágón. A figyelem most Usyk és Fury összecsapására terelődött – egy lehetséges decemberi, szaúd-arábiai dátummal. Wilder úgy véli, Fury egyszerűen túl nagy falat lesz Usyk számára.

„Szerintem Fury túl nagy lesz neki. Egyszerűen mindig kihasználja a méretét. Usyk túl kicsi, ez az én véleményem és állóképességi problémái is vannak. Láthattuk Joshua ellen is, akinek, ha jobb az állóképessége más eredmény született volna.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ