(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Arum úgy érzi, hogy Joshua hajlandó aláírni a szerződést: a problémát Hearn jelenti

A Top Rank vezérigazgatója, Bob Arum, aki a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury társproducere, úgy véli, Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn húzza az időt a megállapodás véglegesítésével.

A két bunyós 60-40 arányban állapodott meg Fury javára a pénztárcát illetően, az eseményt pedig december 3-án, Cardiffban szeretnék megrendezni. Az elmúlt hetekben a tárgyalások kaotikussá váltak – Fury azzal fenyegetőzött, hogy más ellenfelet néz magának, mivel szerinte Joshua és Hearn szándékosan késlelteti a tárgyalásokat. Egy ponton Fury bejelentette, hogy a meccs tárgytalan, és az új ellenfele Mahmoud Charr lesz.

Fury másik társproducere, Frank Warren beszélt a bokszolójával, és meggyőzte, hogy folytassák a tárgyalásokat. Arum úgy érzi, hogy Joshua hajlandó aláírni a szerződést és megküzdeni Furyval, azonban Hearn már nem ennyire együttműködő.

„Eddie Hearn mindenért húzza az időt, mert nem akarja, hogy ez a meccs létrejöjjön. Hogy miért nem akarja? Mert Joshua az utolsó öt meccséből hármat elveszített, és úgy számol, hogy ismét veszíteni fog, ha Tyson Fury ellen küzd, így Eddie tulajdonképpen ezt akarja megakadályozni. Nem tudok konkrét problémáról, elküld egy tervezetet, aztán Frank és George [Warren] válaszol, majd napokig nem hallunk Eddie-ről, húzza az időt, amíg a dolog el nem hal. Nem hiszem, hogy Joshua ebben benne van. Szerintem Joshua valamilyen okból kifolyólag szeretné, hogy megtörténjen a meccs, harcolni akar Fury ellen” – mondta Arum a Talk Sportnak.

„De Eddie nem, és ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a meccs létrejöttét. Eddie szemszögéből nézve, Joshua számára egy nagyon értékes sportoló, de ha ismét veszítene, ami hatból négy meccset jelentene, az sokkal kevésbé tenné őt eladhatóvá. Nem tudsz úgy meccset rendezni, ha valaki nem egyezik bele a szerződésbe.  Nincsenek problémák, ha lennének, akkor meg tudnám érteni, de nincsenek. Menj be a rohadt szobába Warrenékkel, üljetek le, véglegesítsétek a szerződést, és írjuk alá. Nem hibáztatom Tyson Fury-t, hogy felháborodik azon, ami történik.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ