Benavidez szerint Canelo fél tőle

Canelo Alvarez állítása szerint mindig a kihívásokat kereste, hogy bizonyítsa ökölvívó mivoltát. De míg a mexikói ökölvívó úgy véli, hogy minden ellenfelet legyőzött, David Benavidez nyíltan csodálkozott azon, hogy miért nem jött még létre a kettejük közötti leszámolás.

Alvarez, miután lezárta a Gennadiy Golovkin elleni rivalizálását, elvetette az ötletet, hogy a következő meccsén Benavidezzel nézzen szembe. A mexikói sztár szerint 26 éves ellenfele eddig nem találkozott olyan elit szintű bunyósokkal, akik indokolnák, hogy ő legyen a jövőbeli ellenfele. Mindazonáltal, figyelembe véve a jelenlegi helyezését mind a négy szervezetnél, Benavidez arra a következtetésre jutott, hogy több mint eleget tett ahhoz, hogy megszilárdítsa a szuperközépsúly uralkodó királya elleni mérkőzést.

„Egyszerűen nincs semmi értelme. Megnyertem az ideiglenes címet. Úgy érzem, hogy mostanában sokan nem tisztelik a bokszolói ranglétrát. Ha nem tiszteled a boksz ranglétrát, akkor mire való ez az egész” – mondta Benavidez a Brian Custerrel készített The Last Stand című műsorban.

Valóban, Benavidez továbbra is a WBC első számú kihívója a David Lemieux felett aratott kiütéses győzelmét követően. Bár továbbra is piszkálhatná Alvarezt, Benavidez döntött. Bár nem hivatalos, de a WBC interim címvédője a következő hónapokban Caleb Plant ellen lép ringbe, és a győztes lesz Alvarez következő kihívója. Addig is azonban úgy tűnik, hogy Alvareznek teljesen betelt a menetrendje. Állítólag májusban a 32 éves bunyós visszatér a ringbe, ahol John Ryder ellen bokszolhat. Ha minden a tervek szerint alakul, Alvarez egy Dmitry Bivol elleni visszavágóra készülne ezzel a mérkőzéssel.

Bár Benavidez látszólag nincs a radarján, a keménykezű korábbi bajnok nem hajlandó elmérgesedni az egész ügy miatt. Véleménye szerint Alvarez vonakodása, hogy komolyan vegye őt, a töretlen félelemből fakad.

„Én vagyok az első számú fickó, a kötelező kihívó. Szerintem csak azért beszél egy csomó szart, mert nem akar látni engem. Tudja, hogy én vagyok a legnagyobb fenyegetés számára.”

Borítókép: Kelsey Grant/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ