Ciryl Gane kihívta Jon Jones-t

A korábbi ideiglenes UFC nehézsúlyú bajnok Ciryl Gane az új év első negyedévében szeretne visszatérni az oktagonba, és célkeresztjében a valaha élt talán legnagyobb vegyes harcművészetek harcosa, Jon Jones áll.

Gane nemrég a következő üzenetet tweetelte Twitter-fiókján:

“Hol vagy @JonnyBones? Szabad vagyok idén márciusban, Vegasban”

Ez egy nagyon izgalmas összecsapás lenne, bár a UFC célja az volt, hogy Jones-t a jelenlegi nehézsúlyú bajnok Francis Ngannou ellen küldi harcba. De, már egy ideje próbálják ezt a meccset megszervezni.

Úgy volt, hogy tavaly december 10-én kerül rá sor, ez nem történt meg. Aztán 2023 első három hónapjában kellett volna megtörténnie, de úgy tűnik, hogy nem a legjobban alakulnak a dolgok a mérkőzéssel kapcsolatban, Ngannou vezetőedzője szerint “50/50′ az esélye, hogy márciusban létrejön.

Ez valószínűleg a legnagyobb és a legnagyszerűbb küzdelem, amit a UFC most összehozhatna. Jones azonban már 2013 óta dolgozik a nehézsúlyba való átköltözéssel, és a rajongók egy része szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy visszatér-e valaha is az oktagonba, hiszen 2020 februárja óta nem harcolt. Ngannou pedig jelenleg szabadügynök, aki a címvédés óta nem elégedett a UFC szerződésével.

Ha Jones mégis visszatér, és a UFC nem tudja megvalósítani a Ngannou-meccset, akkor a következő kiszemelt valószínűleg a korábbi bajnok Stipe Miocic, majd Ciryl Gane, végül pedig Curtis Blaydes lesz.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ