Fury apja: a fiam földbe fogja döngölni Usykot

Oleksandr Usykot sokan jelenleg a legjobb bokszolónak tartanak, de John Fury szemében egyáltalán nincs így.

A jelenleg a WBA, a WBO és az IBF egyesített nehézsúlyú bajnoka, miután sikeresen megnyerte és megvédte címeit Anthony Joshua ellen, Usyk számára a következő nyilvánvaló lépés a WBC nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury elleni vitathatatlan összecsapás. Bár Usyk a Fury-meccset követeli, az elmúlt hónapokban alternatív ellenfeleket is említett, köztük Deontay Wildert és még Canelót is.

Fury édesapja, John úgy véli, hogy ez csak egy taktika Usyk részéről, hogy elkerülje a “Cigánykirály” elleni összecsapást, mivel az alakulna jól az ukrán számára.

„Mindent megteszünk, hogy megmérkőzzünk azzal a középsúlyú ukránnal. Üldözni fogjuk azokat az öveket. Tyson le fogja vadászni és könyörtelenül megveri őket. Ezt ők is tudják. Usyk azért akar Canelo ellen harcolni, hogy elkerülje a Tyson Fury elleni összecsapást. Usyk azt akarja elérni, hogy minél több pénzt keressen a címvédés során, mielőtt találkoznia kell a Cigánykirállyal. Tudja, hogy az övek nem maradnának nála. Canelóval jó sok pénzt kereshetne, majd Tyson ellen ismét. Tudja, hogy amikor Tyson ellen lép ringbe, lehetetlen feladat elé néz. AJ-nek is lehetetlen feladat lenne” – mondta John a talkSPORT-nak a freebets.com-on keresztül.

„De, ezért nézik az emberek a nehézsúlyú bokszot, hiszen csak egy ütés, és az mindent megváltoztathat, de nem a Cigánykirály esetében.  Tyson a világ legveszélyesebb ütője. Wilderrel is összekerült és túljutott rajta, háromszor is kíméletlenül megverte. Tyson meg akarja mutatni a közönségnek és a világnak, hogy ő a világ első számú nehézsúlyú bunyósa, és meg akarja szilárdítani a helyét a történelemben.”

„Usyk trükkös kis bunyós, de Tyson le fogja zárni a területeit és földbe fogja döngölni. Nem hiszem, hogy Usyk jobb lenne Steve Cunninghamnél, és nézd meg, mi történt vele. Igen, Tysont kiütötték azon a meccsen, de az még a pályafutása elején volt. Mára már több tapasztalata van. Tyson az összes övet akarja, és az út során jelentős skalpokat akar szerezni.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ