(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Khabib is reagált Makhachev győzelmére

Khabib Nurmagomedov úgy véli, hogy barátja és edzőpartnere, Islam Makhachev a UFC 284-en bebizonyította, hogy ő a legjobb MMA harcos a világon.

Vasárnap Perthben a UFC könnyűsúlyú bajnoka először védte meg sikeresen a címét, mióta tavaly októberben a második menetben legyőzte Charles Oliveirát. Nem ment azonban minden zökkenőmentesen a UFC pehelysúlyú bajnok Alexander Volkonaovski ellen, aki egy második övvel szerette volna bővíteni a gyűjteményét. Nurmagomedov pártfogoltja egyhangú pontozással nyert.

A döntés némileg ellentmondásos volt, az arénában lévő rajongók kifütyülték az eredményt, Nate Diaz pedig megkérdőjelezte azt a közösségi médiában, mielőtt a Twitteren a „rablás” szó kezdett trendbe kerülni.

Nyilvánvaló, hogy Nurmagomedov nem értett egyet ezzel, és ezt világossá is tette, miközben gratulált az új font-font elsőnek a meccs után.

„Egyszerűen a legjobb. Bizonyított egy kemény küzdelemben a bolygó legjobb aktív harcosa ellen. Mindig van min dolgozni. De ez a történet sokáig megmarad ebben a sportban. Csak egy flashback az emlékezetedben, hogy ki volt a legjobb súlycsoporttól függetlenül. Csak néhány harcosnak sikerült ez, és Islam már rajta van ezen a listán. Te már történelem vagy Islam Makhachev testvér” – írta Khabib az Instagramon több kép mellé, amelyeken ő és régi edzőpartnere látható.

Nurmagomedov 2020-ban vonult vissza a bunyóktól, miután legyőzte Justin Gaethje-t a UFC 254-en, és gyorsan a sportág egyik legsikeresebb edzőjévé vált. Miután Makhachachevet a régi címéig vezette, úgy döntött, hogy teljesen visszavonul az MMA-tól, hogy több időt tölthessen a családjával.

A UFC 284-en nem volt Makhachev sarkában, de úgy tűnik, ez nem volt hatással a harcosára, aki remek teljesítményt nyújtott Volkanovski ellen. Jelenleg nem világos, hogy ki lesz a következő ellenfele, mivel nincs egyértelmű első számú kihívó könnyűsúlyban, és a mérkőzés utáni interjújában nem volt hajlandó konkrétan megnevezni, kire vágyik.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ