(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

„Khabib Nurmagomedov lehet minden idők legnagyobb edzője”

Az Amerikai Kickbox Akadémia edzője, Javier Mendez elismerően nyilatkozott egykori tanítványáról, Khabib Nurmagomedovról. ‘The Eagle’ veretlen UFC világbajnokként visszavonulása óta edzősködik.

A UFC Unfiltered podcastben beszélgetve Mendez kifejtette, hogyan látja Nurmagomedovot edzőként.

„Mindig is edzősködött. Még akkor is, amikor sparringolt öt menetet, és utána hirtelen ott ült velünk és edzette a srácokat. Mindig is ezt csinálta.”

Mendez hozzátette, hogy Khabib Nurmagomedov hozzáállása az edzőpartnerek nevelésével kapcsolatban az édesapjától, Abdulmanap Nurmagomedovtól örökölte. Abdulmanap a Dagesztáni Köztársaság szabadstílusú birkózó válogatottjának edzője volt. Az AKA edzője folytatta:

„Az apja már fiatalon kiképezte őt arra, hogy átvegye a felelősséget, mint harcos és edző, hogy majd a nyomdokaiba lépjen. Tanult tőlem, tanult az apjától, leginkább az apjától. Amit eddig látok tőle arra enged következtetni, hogy jó úton halad, hogy ő legyen minden idők legnagyobb edzője. Én így látom.”

Amióta 2020 októberében visszavonult, Khabib Nurmagomedov nagyobb figyelmet szentel annak, hogy sarokban legyen és edzőként segítse társait.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ