Leon Edwards: ez volt az egyik legrosszabb teljesítményem

Leon Edwardsnak annak ellenére sikerült a UFC 278-on kiütnie a sportág egyik legjobbját, hogy úgy érezte, rossz estéje volt. Edwards szombaton a Vivint Arénában rendezett címvédő mérkőzésük ötödik menetében egy sokkoló fejrúgással szerezte meg a váltósúlyú bajnoki címet Kamaru Usman-tól.

Miután magabiztosan kezdte a küzdelmet és megnyerte a nyitó menetet, Usman fokozta a tempót és a következő meneteket behúzta. Az utolsó körben is Usman volt a jobb, egészen addig, amíg mindössze 56 másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor Edwards eleresztette a tökéletes rúgást, amivel letaszította a trónról ellenfelét.

„A mérkőzés előtt tudtam, hogy ez egy kemény küzdelem lesz. Egész héten ezt mondtam. De úgy gondolom, hogy én voltam a jobb – annak ellenére, hogy ez volt az egyik legrosszabb teljesítményem, ez van. A testem egyszerűen nem úgy reagált, ahogyan kellett volna. Nem tudom, hogy a magasság miatt volt-e vagy sem, de amikor a színfalak mögött néztem a többiek küzdelmét a tévében, mindenki elfáradt és kifulladt. Azt kérdeztem: “Miért fárad el mindenki? Amikor kimentem az első menet után, éreztem, hogy baj van. A testem egyszerűen nem jól reagált. Nem szívprobléma volt, egyszerűen csak a testemmel volt valami gond. De továbbra is koncentráltam, az edzőim sarkalltak, és folyamatosan emlékeztettek: ‘Még mindig harcban vagy, te vagy a legjobb, és harcolj a végsőkig!’. A végén pedig bejött a kombináció, amit az edzőimmel gyakoroltam, a bal oldali fejrúgás tökéletesen célba ért” – mondta Edwards az MMA Junkie-nak és más újságíróknak.

Miután 2015 decemberében, a UFC on FOX 17-en egyhangú pontozással kikapott Usman ellen, Edwards a UFC 278 előtt azt mondta, hogy arra számít, hogy kiegyenlíti a riválisával szembeni eredményt, hogy egy trilógiai mérkőzés következhessen. A tiszta kiütés után Edwards álláspontja a helyzetről nem változott. Usman, aki a UFC történetének második leghosszabb győzelmi szériájával és öt egymást követő címvédéssel érkezett a harcba, határozottan igényt tart egy azonnali trilógia-mérkőzésre.

Edwards elmondta, hogy szeretné, ha ez a küzdelem a szülőhazájában, Angliában történne meg.

„Tudtam, hogy több mint valószínű, hogy lesz egy visszavágónk a jövőben. Hosszú ideje bajnok, egész héten azt mondták, ő a legjobb. Hitt benne, és ahogy a nyolcszögben is mondtam, az öv nem tartozik senkihez. Nem az enyém és nem is senkié. Senki sem tarthatja ilyen sokáig az övet, és egész héten azt mondtam, hogy úgy érzem, ez az én pillanatom. Ennek így kellet történnie.”

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ