Lomachenko: Joshua hiába változtatott, Usyk egy másik szint

Anthony Joshua az asztalra csapta az öklét, és megfogadta, hogy jobb bunyós lesz az Oleksandr Usyk elleni, 2021. szeptember 25-i, meglehetősen egyhangú vereségét követően. A korábbi olimpiai aranyérmes továbbra is magabiztos volt, hogy visszaszerezheti WBO, IBF, IBO és WBA címeit, de Usyk nem volt hajlandó lemondani nehézsúlyú trónjáról.

Az augusztus 20-án megrendezett visszavágón egy elszántabb Joshua lépett ringbe. A 32 éves bokszoló próbált menni előre, és számtalan komoly ütést mér az ukrán bajnokra. Usyk azonban, dicséretére legyen mondva, hatékonyan bokszolt és megosztott pontozással nyert.

Amikor Usyk kezét a magasba emelték, honfitársa, Vaszilij Lomachenko rendkívül boldog volt, emellett megemelte kalapját Joshua jól végzett munkája előtt, hiszen nagyot fejlődött.

„Egy kicsit megváltoztatta a stratégiáját. De ez nem segített neki, mert Usyk egy másik szinten van” – mondta Lomachenko Joshua játéktervéről a Fight Hub TV-nek adott interjújában.

Usyk kijelentette, hogy nem folytatja bokszolói karrierjét, ha nem léphet ringbe Tyson Fury ellen. A WBC bajnok az elmúlt öt hónap nagy részét azzal töltötte, hogy hol visszavonult, hol visszatért. Legutóbb hivatalosan is bejelentette Fury, hogy folytatja a pályafutását és kiáll Usyk ellen.

Bár a bokszvilág nagy része alig várja, hogy összecsapjanak a ringben, Lomachenkót ez nem érdekli. Az ukrán sztár számára egyszerűen csak az a fontos, hogy jó barátja vitathatatlan bajnok legyen, függetlenül attól, hogy valójában kié az Usyk kirakósának utolsó darabja.

„Látni akarom a barátomnál a következő zöld övet, WBC, nem számít, ha egy másik bokszolótól kell megszereznie.”

Borítókép és fotók:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ