Getty Images

Makhachev nem akarja, hogy egyszerűen csak bajnoknak hívják

Islam Makhachev több elismerést akar, mint egyszerűen a bajnok címkét. Szombaton Makhachev győzelmet aratott a UFC 284 főmérkőzésén a RAC Arénában Alexander Volkanovski ellen. A mérkőzés előtt Makhachev a 2. helyen állt a font-font ranglistán, de a sikert követően úgy gondolja, itt az ideje, hogy címkéket cseréljenek.

„Nem számít, hogyan nyertem ma. Már nem csak a bajnok vagyok, hanem a világ legjobb harcosa. Nagyon boldog vagyok. Már másképp fognak hívni. Ez az én álmom. Nem számít, hogyan nyertem, boldog vagyok. Én vagyok a legjobb bunyós és bajnok. Dana, én várok. Hívj fel” – mondta Makhachev az MMA Junkie-nak és más riportereknek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A 31 éves Makhachev nagy tiszteletet mutatott ellenfele, Volkanovski iránt, akit most másodikként emleget a font-font ranglista alapján. Néhány héten belül azonban egy harmadik név is bekerülhet a „csatába”, hiszen a korábbi font-font király, Jon Jones a UFC 285-ön visszatér, ami több mint három év után az első harca lesz.

Még ha Jones győz is, Makhachev nem gondolja, hogy a súlycsoporttól független ranglistán az első helyre kerülhetne.

„Jon Jones természetesen nagyszerű harcos. Ő a legjobb. Legutóbb megosztott pontozással nyert, mindig kemény küzdelmei vannak. Nem is tudom, nem hiszem, hogy a meccse után lenyűgözné az embereket. Miért én vagyok most a legjobb? Mert megvertem a világ legjobb bunyósát. Ezért gondolom, hogy jobban megérdemlem ezt.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ