Usyk menedzsere: ha nem jön össze a Fury elleni meccs, ne minket hibáztassanak

Egis Klimas, a WBO, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk menedzsere szerint Deontay Wilder mindenképpen reális opció bokszolója következő mérkőzésére.

A korábbi WBC világbajnok Wilder október 15-én tér vissza a ringbe, amikor a Las Vegas-i Barclays Centerben Robert Helenius ellen lép ringbe. Usyk még augusztusban harcolt, amikor megosztott pontozásos győzelmet aratott Anthony Joshua ellen a visszavágón.

Az ukrán bokszoló 2023 első negyedévében szeretne ringbe szállni a jelenlegi WBC-bajnok Tyson Fury ellen. Fury azonban még idén decemberben szeretne harcolni.

„Remélhetőleg minden összejön a Fury meccs kapcsán, de majd meglátjuk. Úgy hallottam, hogy Fury december 3-án akar bokszolni, amivel nincs nagy problémánk. De figyelembe kell vennünk minden szempontot, a bokszban történhetnek dolgok, kéztörés, lábtörés és hasonlók, szóval nehéz megjósolni, de drukkolok, hogy összejöjjön. A mi oldalunkról 100 százalékosan készen fogunk állni, szóval, ha nem jön össze a meccs, ne a mi csapatunkat hibáztassátok” – mondta Usyk menedzsere, Klimas a Talk Sportnak.

Ha azonban Fury valamilyen oknál fogva nem áll rendelkezésre a jövő év eleji mérkőzésre – akkor Usyk Wilder felé fordítja a figyelmét – feltéve, hogy legyőzi Heleniust.

„Ez a mérkőzés nagyon is lehetséges. Usyk felhívott és azt mondta, ha Fury nem elérhető és nem tudunk ellen bokszolni, akkor Deontay Wilder ellen szeretne. Megkérdeztem tőle, hogy miért, mire ő azt mondta, ő egy kockázatos ellenfél és tetszik neki.”

Wilder karrierjének két vereségét ugyanattól a bunyóstól, Tyson Furytól szenvedte el.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ