(Photo by Harry How/Getty Images)

Wilder a visszavonulásról: még három évet akarok adni magamnak

Deontay Wilder 85 százalékig biztos volt abban, hogy visszavonul a Tyson Fury elleni megsemmisítő vereséget követően, a harmadik WBC nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésükön.

Wilder úgy érezte, hogy már nem sok mindent tudna elérni, ami miatt érdemes lenne visszatérnie a ringbe. Egészséges, gazdag és elégedett volt azzal, amit elért, miután jócskán kilenc számjegyű pénzdíjakat keresett, és tízszer védte meg a WBC-bajnoki címét, amelyet öt évig birtokolt. Wildert akkor érte olyan impulzus, ami miatt visszatért a motiváció számára, amikor május 25-én szülővárosában, az alabamai Tuscaloosában leleplezték a “Bronzbombázó” szobrát. A 2008-as olimpiai bronzérmes rájött, miután a szoboravatáson találkozott sok emberrel, akiket inspirált, hogy van mit adnia a szurkolóknak.

Wilder, aki egyéves kihagyásának vet véget, amikor október 15-én Robert Helenius ellen bokszol, egy keddi virtuális sajtótájékoztatón elárulta, hogy még három évig szándékozik bokszolni. A korábbi bajnok október 22-én lesz 37 éves, de későn kezdett el bokszolni, és elmondása szerint azért érzi magát felfrissültnek, mert hosszú szünetet tartott a Fury elleni mérkőzés után.

Wilder 20 éves koráig be sem tette a lábát egy bokszterembe, és csak 23 évesen debütált profiként, így nem tűnik számára irreálisnak a gondolat, hogy 40 éves koráig bokszoljon.

„Még három évet szeretnék adni magamnak. 40 éves korom végéig nem kell találgatni Deontay Wilderről. Nem kell a médiának kitalálnia semmit, ezt maga Deontay Wilder jelenti ki. Még három évet szeretnék bokszolni, hogy 40 éves koromban abbahagyhassam. Aztán vége, más dolgokkal akarok utána majd foglalkozni, amiket kitűztem magam elé, és élvezni akarom a hátralévő életemet a gyerekeimmel.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ