Getty Images

Chimaev ügynöke megpróbált megnyugtatni mindenkit

Futótűzként terjedt a hír Khamzat Chimaev útlevelének elkobzásáról az egész médiában. Ha ez megtörtént, akkor ez azt jelenti, hogy a csecsen kormány a legvégsőkig elmegy, hogy támogassa Vlagyimir Putyin elnök Ukrajna elleni háborúját. Ez azt is jelentheti, hogy Khamzat Chimaev a csecsen hadsereg oldalán harcolna a folyamatban lévő háborúban.

Majdi Shammas menedzser azonban tisztázni akarta a helyzetet, és cáfolni a felröppent híreket. Shammas beszélt az ESPN munkatársával, Brett Okamotóval, akinek elárulta, hogy Chimaev útlevelét nem vették el. Sőt, még ennél is tovább ment, és azt állította, hogy a UFC sztárja a következő két hétben elhagyja Oroszországot, miután meglátogatta a családját.

Figyelembe véve, hogy milyen szigorú a toborzási protokoll egész Oroszország területén, jó esély van arra, hogy Khamzat Chimaev kénytelen lesz megvívni ezt a háborút. Jelenleg a menedzsere inkább tagadja az ezzel kapcsolatos pletykákat, de eljön majd az idő, amikor Chimaevnek választania kell. Bár van svéd útlevele, Khamzat Chimaev csecsen származású.

Ennek ellenére leginkább orosznak vallja magát. Ha Vlagyimir Putyin politikája őt is érinti, annak ellenére, hogy profi sportoló, akkor nem lesz más választása, minthogy harcoljon ebben a háborúban. Még ha a menedzsere cáfolta is a híreket, akkor is kíváncsian várjuk, hogy tényleg elhagyhatja-e Oroszországot.

Az ESPN újságírója egy friss tweetsorozaton keresztül arról számolt be, hogy Khamzat menedzsere tagad minden ezzel kapcsolatos híreket. „Khamzat Oroszországban van, de Shammas szerint “nincs probléma” semmilyen utazási korlátozással”. Ezt követően maga Chimaev a következőket mondta a riporternek: „Elkezdem az edzőtábort, hamarosan megküzdök valakivel, találok egy ellenfelet, szétverek valakit és pénzt fogok keresni”.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ